Analı Kızlı Tarifi Malatya

Malatya Efsanesi Analı Kızlı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 25 su bardağı ince bulgur1 su bardağı irmik1 yemek kaşığı biber salçası1 adet. 12 kg orta yağlı kıyma.


Anali Kizli Soup Yemek Tarifi Yemek Tarifleri Yemek Gida

1- Malatya Analı Kızlı Gerekli Malzemeler.

Analı kızlı tarifi malatya. Malatya yöresinin harika lezzetlerinden analı kızlı köfte yemeği tarifi ve yapılışı. Analı kızlı köfte yemeği nasıl yapılır. Analı Kızlı Tarifi için Malzemeler.

1 çay kaşığı tuz karabiber kimyon. 2 tatlı kaşığı biber salçası. 1 su bardağı un.

Malatya Usulü Analı Kızlı Köfte Tarifi Yapılışı. Analı Kızlı İç Harcı Malzemeleri. Malatya yöresinin geleneksel meşhur yemeklerinden olan Analı kızlı tarifi.

25 bardak ince bulgur 300 gram yağsız kıyma iki defa çekilmiş 1 adet yumurta Aldığı kadar su. Analı kızlı köfte analı kızlı çorba analı kızlı yemek vs. Analı Kızlı Yemeğinin Malzemeleri Analı Kızlı Hamuru için Malzemeler.

3 su bardağı ince bulgur. Malatya yöresine ait en meşhur köfteli yemeklerden biri olan analı kızlı köfte Azmin elinden hiç birşey kurtulamaz Eğer isterseniz Allahın izniyle mutlaka yaparsınız. 2 su bardağı sıcak su.

500 gr yağsız kıyma 5 su bardağı ince bulgur 4 yemek kaşığı irmik 2 adet yumurta Yeteri kadar su Yeteri kadar tuz. Kadar yağsız kıyma konulur ve. 1 tatlı kaşığı biber salçası.

Analı kızlı enfes bir yemek tarifidir. Köfte için malzemeler 500 gr yağsız kıyma 15 su bardağı ince bulgur 2. İç harcı için 500 gr az yağlı kıyma 9 orta boy kuru soğan 100 gr tereyağı ve 50 gr margarin Yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kimyon.

Analı Kızlı Köfte Malatya Yemeklik doğradığınız soğan ları yağla beraber kavurup kıyma ekleyin. Ben bu yemeği yapmayı 20 sene sonra öğrendim. Biz bugün sizler.

Karışımın önce bir yarısını robota alıp üzerine bir buçuk su bardağı su koyun ve yüksek hızda 1 dakika çalıştırın. Yemeklik doğradığınız soğanları yağla beraber kavurup kıyma ekleyin. Analı kızlı köfte tarifi Nasıl yapılır.

Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip ocaktan alın. Kıyma tuz ve irmiği ekleyip arada su ekleyerek içli. 2 kase ince bulgur.

Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip soğuyunca buzdolabına kaldırıyoruz. Analı-Kızlı Köfte Tarifi Tiritli Analı-Kızlı - Malatya. MALATYA YÖRESİNE AİT ANALI KIZLI YEMEK TARİFİ.

250 gram yağsız çekilmiş kıyma. Ama bir o kadar da zahmetlidir. Malatya usulü analı kızlı yemeği nasıl yapılır aşamaları ve kullanılan malzemeleri ile karşınızdayız.

Analı Kızlı Malatya Yöresi MALZEMELER 400 gryağsız et 1 su bardağı ince bulgursimit 4 su bardağı orta bulgur 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ANALI KIZLI KÖFTENİN İÇ MALZEMESİ 300 grorta yağlı kıyma 6 adet büyük soğan yarım demet maydanoz tuz karabiber kimyonyenibahar. Yarım kilogram kadar çiğ köftelik bulgur genişçe derin bir tepsiye konulur. Birçok yörede yapılmasına rağmen Malatya da en çok tüketilen bir ana yemek çeşididir.

200 gr yağsız kıyma. 3 adet orta boy soğan. Analı kızlı köfte yapılışı için gerekli olan malzemeler.

Çok zahmetli bi o kadar lezzetli iç harcımı akşamdan hazırladımmalzemesini miktarına göre kişi sayısına göre. Bulgurun içine bir tatlı kaşığı karabiber kırmızıbiber biraz tuz ve bir miktar yarım kilogram veya 750 gr. 2 yemek kaşığı irmik.

Bugün sizler için leziz bir yöresel yemek tarifi paylaşmak istedik. Analı kızlı ya da Analı kuzulu olarak da bilinen bu yöresel yemeğin birçok çeşidi var. Bir gün önceden iç harcımızı hazırlamakta fayda var bunun için yemeklik doğradığımız soğanlarımızı yağla beraber kavurup kıymamızı ekliyoruz.

Bulguru güzelce yıkayıp yoğurma kabına alın. 3 tane orta boy kuru soğan. Kıyma suyunu çekince baharatlarını da ekleyip ocaktan alın.

Analı kızlı malzemeleri 500 gr kuşbaşı et 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 su bardağı haşlanmış nohut 78 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber. Diğer yarısınada aynı işlemi tekrarlayın. Malatyada Doğdu Türk Mutfağının Oldu.

Analı Kızlı Malatya Yöresi Bulgurun içine katınbir yemek kaşığı salçakarabiber ve tuzu da ilave edip karışana kadar yoğurun. Analı kızlı Malatya mutfağının bayram sofralarında özellikle vazgeçilmez lezzeti arasında yer almaktadır.


Anali Kizli Hem Lezzetli Hemde Zahmetli Malatyanin Meshur Yemegi Nefis Yemek Gida Kofte


Malatya Yoresinden Anali Kizli Yemek Yemek Tarifleri Etli Yemek Tarifleri


Anali Kizli Kofte Yemek Yemek Tarifleri Gida


Pin On Geleneksel Lezzetler


Anali Kizli Malatya Dan Yemek Tarifleri Yemek Kofte


Anali Kizli Icli Kofte Malatya Yoresi Youtube Gida Kofte


Bitlis Usulu Anali Kizli Yemek Tarifleri Yemek Leziz Yemek


Cook Panosundaki Pin


Malatya Usulu Anali Kizli Yemegi Nefis Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Yemek Gida


Pin Auf Turkish Cuisine


Malatya Usulu Anali Kizli Kofte Yemek Yemek Tarifleri Gida


Anali Kizli Kofte Tarifi Yemek Tarifi Yemek Tarifleri Yemek Kofte


Lezzeti Sahane Anali Kizli Yemegi Yemek Com Yemek Tarifi Yemek Gida Yemek Tarifleri


Anali Kizli Koftesi Malatya Yemek Tarifleri Yemek Kolay Yemek Tarifleri


Anali Kizli Kofte Tarifi Tarif Defteri Yemek Tarifi Yemek Yemek Tarifleri Kolay Yemek Tarifleri


Instagram Photo By Malatya Apr 21 2016 At 4 44pm Utc Yemek Yerler Latina


Anali Kizli Tarifi Yemek Tarifleri Yemek Yiyecek Ve Icecek


Anali Kizli Kofte Malatya Yoresi Yemek Etli Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri


Anali Kizli Kofte Tarifi Recipe Food Pretzel Bites Vegetables

Source : pinterest.com

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel